(068) 691-00-06

Як доглядати за лінзами

Як правильно доглядати за контактними лінзами

Кожен, хто користувався контактними лінзами, знає, наскільки важливо регулярно піклуватися про них та підтримувати щоденну гігієну. Без належного догляду лінзи не тільки не виконують своїх функцій, але й можуть нашкодити вашим очам.

Ось основні правила догляду за контактними лінзами, щоб забезпечити чіткий зір та чистоту лінз без ускладнень:

  • дотримуйтеся гігієни рук, завжди мийте руки перед тим, як одягнути або зняти контактні лінзи;
  • промивайте лінзи розчином до та після носіння;
  • зберігайте лінзи у спеціальному контейнері;
  • використовуйте лише свіжий розчин щодня; 
  • у дорозі використовуйте міні-флакони з розчином для зручності.

До речі, при відвідуванні оптичного салону «Центр Зір», наші фахівці навчать вас правильно одягати, знімати та доглядати контактні лінзи будь-якого типу. Дізнайтеся, як доглядати за жорсткими лінзами тут.

Контактні лінзи та основи догляду за ними

Процедура догляду за лінзами нескладна, але потребує регулярності. Якщо ви не використовуєте одноденні лінзи, вам знадобляться контейнер та багатоцільовий розчин для зберігання та дезінфекції лінз. А також зволожуючі краплі з гіалуроновою кислотою для комфортного носіння і на той випадок, якщо лінза прилипла до ока. Після виймання лінз з первинної упаковки зберігайте їх у стерильному контейнері, зануреним у розчин. Тільки так вони будуть готовими до повторного використання. Змінюйте контейнер для лінз при покупці нової рідини.

Правила догляду за лінзами: механічне очищення 

Ретельно вимийте руки теплою водою з антисептичним милом і висушіть їх безворсовим рушником або паперовим. Після цього витягніть лінзи з контейнера. На долоню нанесіть кілька крапель багатоцільового розчину, помістіть лінзу і ніжно потріть її пальцем іншої руки протягом декількох секунд. Потім промийте лінзу свіжою рідиною і надягніть звичайним способом. Механічна очистка видаляє багато забруднень з лінз, роблячи їх носіння комфортнішим.

Термін придатності контактних лінз

Важливо пам'ятати, що догляд за контактними лінзами – це ще й дотримання термінів придатності. Навіть при ретельному догляді не можна використовувати лінзи після закінчення терміну придатності. Пам'ятайте, що

  • одноденні лінзи використовуються один раз;
  • двотижневі лінзи слід використовувати протягом 14 днів;
  • місячні лінзи можна носити максимум 30 днів з моменту відкриття упаковки.

Двотижневі та місячні лінзи потрібно знімати щовечора і поміщати в контейнер із розчином, щоб наступного ранку знову надіти. Змінюйте контейнер для лінз щоразу, коли купуєте нову пару лінз. Квартальні та традиційні лінзи використовуються від 3 до 6 місяців, тому рекомендуємо доглядати їх особливо ретельно з використанням пероксидних систем, це вже давно не інновації в контактних лінзах.

Багатофункціональні розчини для контактних лінз

Правильний догляд за лінзами передбачає використання спеціальних розчинів, які очищають, дезінфікують та зволожують оптичні вироби. Для ефективного очищення залиште лінзи на якийсь час зануреними в рідину. Щовечора заповнюйте контейнер свіжим розчином і поміщайте у нього попередньо очищені лінзи. Вранці вилийте використаний розчин та просушіть контейнер. Це допомагає зменшити накопичення мікроорганізмів та білкових відкладень на лінзах, що знижує чіткість зору, може викликати синдром сухого ока і навіть інфекції.

Контактні лінзи: як доглядати під час купання та створення макіяжу

Контактні лінзи не повинні контактувати з водою. Не промивайте лінзи проточною водою, навіть якщо під рукою немає спеціального розчину. Мікроорганізми, що містяться у воді, можуть осідати на лінзах та їх неможливо видалити. Лінзи, які потрапили у воду, негайно зніміть та викиньте, щоб уникнути інфекцій. 

А при створенні макіяжу пам'ятайте, що у пріоритеті завжди лінзи: догляд за ними починається до нанесення макіяжу і закінчується перед змиванням косметичних засобів з очей.


Написать отзыв

Пожалуйста авторизируйтесь или создайте учетную запись перед тем как написать отзыв