(068) 691-00-06

Як підібрати оправу за типом і формою свого обличчя

Окуляри можуть стати чудовою прикрасою і стильним аксесуаром, а можуть просто спотворити зовнішність. Одна оправа брутально додасть до віку кілька зайвих років, а друга перетворить на юне створіння. Чому одній людині йде будь-яка очкова оправа, а іншому далеко не всяка? Ось це питання! Давайте розбиратися професійно.

Для початку запрошуємо кожного підійти до дзеркала і приділити собі буквально 10-15 хвилин часу. Визначте свій тип обличчя.

Існує 8 основних типів обличчя. В якості еталонного варіанта прийнято вважати лице-овал, оскільки всі пропорції максимально збалансовані і зовні обриси особливо плавні. Але навряд чи знайдеться людина, у якого лице в точності відповідає одному з представлених типів. Швидше за все, ви - змішаний тип. І це нормально.

Тепер пройдемо по деяким з них окремо.

Овальна форма

Анатомічна особливість: довжина лиця трохи більше, ніж ширина. Лоб злегка більш широкий, ніж щелепа. Найбільш широка частина - вилиці. Якщо уявити собі перевернуте куряче яйце, то це і буде обличчя овальної форми.

Переваги особи овальної форми: підійдуть оправи практично будь-якої форми. Так що там практично? Просто будь-якої форми!

Інструкція до застосування: сміливо експериментуйте з будь-якими оправами, зберігаючи гармонію пропорцій окулярів. Але! Врахуйте, що верхня лінія оправи повинна повторювати форму ваших брів. Це ідеальне правило.

На які оправи звернути увагу в першу чергу: вам підійдуть оправи в формі крил метелика або котяче око, круглі, прямокутні, авіатори. Будь-які, крім масивних.

Кругла форма

Анатомічна особливість: візуально кругле обличчя намагайтеся всіма способами "витягнути" вертикально, наблизити до форми овалу.

На які оправи звернути увагу в першу чергу: вибирайте оправи з широкими дужками, з загостреними до скронь кутами, оправи темного кольору, оскільки вони візуально звужують обличчя. Ідеально підійдуть до круглого обличчя оправи у формі крил метелика, котяче око, оправи з вузьким переніссям, трапецієподібні оправи. Оправи з високо посадженими дужками - теж варіант для круглого лиця.

Обличчя сердечком

Чарівно звучить назва і виглядає теж чарівно.

Анатомічна особливість: широка верхня частина плавно переходить від чола в гостре підборіддя. Найширша частина лиця - лоб, найвужча - підборіддя. Обличчя витягнуте у висоту.

На які оправи звернути увагу в першу чергу: для обличчя сердечком підійдуть оправи без гострих кутів і з низькою посадкою. Прекрасний вибір - оправи витончені, невеликі, без обідка, з вузьким переніссям, авіатори. І ніяких темних тонів! Тільки світлі і нейтральні, легкі, майже невагомі. Масивні і важкі - забудьте.

Перевернутий трикутник

Анатомічна особливість: цю форму часто плутають з сердечком. Однак трикутна форма обличчя більш різко окреслена, що

не заважає їй бути такою ж прекрасною, як і сердечко. Головне завдання для трикутного лиця - намагатися не акцентувати увагу на важкій нижній частині.

На які оправи звернути увагу в першу чергу: вибирайте оправи геометричні з більш потужним верхнім краєм, які зможуть відволікти увагу від масивного підборіддя. Чудово підійдуть оправи, так звані «на волосіні» знизу, коли нижній обідок оправи відсутній, а скло кріпиться за допомогою волосіні. Чудово виглядатимуть оправи з підкресленою контрастним кольором лінією брів.

Квадратна форма обличчя

Анатомічна особливість: ширина і висота майже однакова, широкі незграбні вилиці і широке підборіддя.

На які оправи звернути увагу в першу чергу: пам'ятаємо, що першочергове завдання окулярів, як аксесуара - візуально наблизити форму лиця до овалу. Тому ідеальна форма для квадратного обличчя - круглі оправи, м'які лінії кола згладять всі прикрі незграбності. Вибирайте авіатори, великі округлі оправи, але майте на увазі, що ширина оправи не повинна бути більше ширини обличчя. Підійдуть оправи з щедрою інкрустацією по верхньому краю, оправи-краплі, безобідкові оправи, а також яскраві пластикові.

Ромбовидна форма

Анатомічна особливість: як її мило називають - алмаз. У довжину це обличчя більше, ніж в ширину. Лоб і підборіддя - найбільш вузькі місця. Важливо розширити лінію чола за рахунок очкової оправи.

На які оправи звернути увагу в першу чергу: вибирайте квадратну або овальну оправу, авіатори. До речі, ви помітили, що авіатори підходять практично до будь-якої форми обличчя? Підійдуть для лиця-алмаза всі оправи м'яких форм, трапецієподібні з розширенням вниз або оправи знизу на волосіні.

У будь-якому випадку, якщо ви не впевнені, чи зможете правильно підібрати оправу, не хвилюйтеся! Консультанти салону Центр ЗіР досконало знають всі правила підбору оправ для будь-якого типу обличчя. Просто приходьте до нас і переконайтеся самі.


Написать отзыв

Пожалуйста авторизируйтесь или создайте учетную запись перед тем как написать отзыв